Saltar a continguts

Joventut Solsonina

Navegació

Menú principal

Notícies

02/12/2010
La regidoria de Joventut de Solsona impulsa la creació d’un canal de diàleg permanent amb els joves

El Pla local mancomunat de joventut hi destina 4.200 euros

Després de les festes de Nadal, la regidoria de Joventut de Solsona encetarà un procés participatiu que desemboqui, a la primavera, en la creació d’un consell de joves. Sara Alarcón, regidora responsable d’aquesta àrea, explica que la voluntat d’aquesta iniciativa és l’establiment d’un canal de diàleg permanent entre la població jove i les administracions públiques. En aquests moments s’està treballant en la fase preparatòria del procés.

A través del Pla local mancomunat de joventut Solsona-Olius, s’ha aconseguit finançament, en el marc del programa de noves formes de participació, i s’hi destinaran 4.200 euros. Entre els mesos de gener i febrer és previst que es realitzi una diagnosi per recollir les opinions de diversos agents socials a partir d’una sèrie de trobades. Hi tindran cabuda tant persones associades com d’altres que vulguin participar-hi a títol particular. De fet, Jordi Satorra, coordinador territorial de Joventut a Lleida, ja va recomanar a l’Ajuntament la creació d’un òrgan mixt, segons afirma Sara Alarcón.

Aquesta nova entitat, el nom del qual encara s’ha de concretar, ha de fomentar la dinamització de les activitats especialment adreçades a aquest col•lectiu. Si bé s’impulsarà des del consistori, la regidora de Joventut subratlla la voluntat que aquest consell esdevingui completament autònom, “sense interferències institucionals”.