Saltar a continguts

Joventut Solsonina

Navegació

Menú principal

Notícies

27/01/2011
S’inicia el procés participatiu per a la creació del Consell Municipal de Joves de Solsona
Imatge de complement Ampliar imatge

L’Ajuntament vol establir així un canal de diàleg estable amb el col•lectiu

Segons el calendari programat per la regidoria de Joventut de Solsona, a l’abril es constituirà el Consell Municipal de Joves –el nom de l’òrgan no és definitiu. Per fer-ho possible, durant el febrer es durà a terme la fase de diagnosi del procés participatiu, durant la qual es recolliran les opinions del col•lectiu sobre les característiques que ha de tenir el consell, i al març, la fase de consens en el decurs de la qual s’elaborarà el reglament de funcionament. Aquesta iniciativa neix amb la voluntat d’establir un canal de comunicació estable entre l’Ajuntament i els joves solsonins.

Ahir a la tarda, la regidora de Joventut, Sara Alarcón, juntament amb la tècnica del Cedricat que coordinarà el procés participatiu, Núria Serena, va presentar el projecte a la resta de membres de la corporació local. Per a la regidora, “s’ha d’atansar l’Administració local als joves”, després de constatar l’escàs trasllat de les inquietuds d’aquest sector de la població a l’Ajuntament i la inexistència d’un canal que ho faciliti. Per això, a la primavera és previst que sigui una realitat aquest òrgan consultiu, de participació i coordinació que tingui per objectiu la col•laboració, el debat i l’elaboració de propostes d’accions en relació a les iniciatives locals que afectin els joves.

El Consell Municipal de Joves serà de caràcter mixt, constituït tant per persones a títol particular com per membres del teixit associatiu. Sara Alarcón apunta, com a exemples d’aportacions que podrà fer aquest òrgan, l’elecció del tipus d’ambient preferible per a les nits de la Festa Major; la participació en la programació d’activitats específiques per als joves; la priorització de projectes en el marc del Pla local mancomunat de joventut, o el disseny de l’oferta formativa que es pot programar.

Primera convocatòria: el 18 de febrer

Però abans d’arribar-hi, es duran a terme un mínim de dues sessions participatives obertes a tots els joves que hi estiguin interessats. La primera tindrà lloc el 18 de febrer a les 7 de la tarda. Tal com explica Núria Serena, s’hi exposarà una experiència de referència, que s’hagi realitzat amb èxit en un altre municipi, i s’hi promourà una dinàmica participativa per captar les preferències del col•lectiu en diferents àmbits relacionats amb el funcionament del nou òrgan.

La segona sessió de treball es preveu al març, i tindrà com a finalitat consensuar l’esbós de reglament, que posteriorment serà aprovat pel Ple municipal. Finalment, es constituirà el Consell Municipal de Joves, destinat als ciutadans compresos, preferiblement, entre els 16 i els 30 anys, tot i que els marges d’edat no estan tancats.

Comunicació 2.0

L’estratègia de comunicació del projecte passa per l’ús tant dels mitjans tradicionals com de recursos en línia i de la comunicació 2.0. A banda de fer difusió de les convocatòries participatives per mitjà de la premsa escrita, la ràdio municipal, cartells distribuïts als centres educatius i correus electrònics que s’enviaran a les entitats, també es recorrerà al Facebook i s’ha creat un web específic, a l’adreça http://joves.solsonae.cat. Igualment, s’ha activat una bústia electrònica, joves@ajsolsona.cat, per gestionar la comunicació en línia amb tothom que vulgui participar-hi.