Saltar a continguts

Joventut Solsonina

Navegació

Menú principal

Notícies

22/02/2011
Enquesta oberta en el marc del procés participatiu per crear el Consell de Joves de Solsona
Imatge de complement Ampliar imatge

Un dels interrogants és si el nou òrgan ha de ser municipal o no

La regidoria de Joventut de Solsona fa una enquesta en línia sobre el Consell de Joves que es vol crear i per al qual divendres passat es va dur a terme la primera convocatòria del procés participatiu. A l’apartat “Participa!” d'aquest web s’hi han penjat algunes preguntes perquè tots els nois i noies que ho vulguin facin les seves aportacions sobre les característiques del nou òrgan de forma pública, utilitzant el mateix apartat, o bé privadament mitjançant la bústia de correu joves@ajsolsona.cat. Va ser un dels acords consensuats amb la desena de nois i noies que van participar a la reunió.

En la primera sessió participativa hi van assistir cinc persones en representació de l’Agrupació de Geganters, la Colla Gegantera del Carnaval, l’Agrupament Escolta Pare Claret, l’Esplai Riallera, el Casal Popular La Fura i la Batucada d’Olius i Solsona, i quatre joves a títol individual. Tots ells van veure interessant la possible creació d’una estructura organitzativa que aglutini els interessos i les inquietuds del joves de la ciutat “sempre i quan s’aconsegueixi més massa crítica d’entitats i persones disposades a implicar-s’hi activament”, tal com apunta la tècnica del Cedricat que coordina el procés, Núria Serena.

Segona reunió, el 18 o el 19 de març

Per aquest motiu, durant les properes setmanes s’intentarà motivar més gent de cara a la segona sessió, que és convocarà al març. Precisament, per propiciar-hi una major assistència, per mitjà del web es demana als joves que indiquin la seva disponibilitat entre dues opcions: el divendres 18 de març a les 7 de la tarda o el dissabte 19 de març a les 11 del matí. En aquesta segona trobada és previst que els participants hi exposin el seu interès i la voluntat per tirar endavant la iniciativa, així com les possibles funcions que hauria de tenir el nou òrgan.

Un dels interrogants que es plantegen a l’inici del procés i que també està penjat al web del Consell de Joves és el model d’organització que es busca. Divendres passat es van explicar els avantatges i inconvenients de les dues fórmules possibles a partir de les experiències del Consell Municipal de Joves de Vic, que és dinamitzat i monitorat des de l’Ajuntament, i el Consell Local de Joves de Matadepera, que funciona de manera autònoma.

Per ara no hi ha una idea clara sobre el model preferible per a Solsona. Entre els participants a la primera reunió es va optar per fer extensiva aquesta decisió a tots els joves que vulguin manifestar-se i que no van poder ser-hi divendres. Així mateix, els membres d’entitats que van participar-hi traslladaran aquesta qüestió en el si de l’agrupació que representen.

La regidora de Joventut, Sara Alarcón, valora positivament l’arrencada del procés i es mostra gratament sorpresa “per la pluralitat de concepcions que tenen les persones interessades a crear el Consell de Joves i la seriositat i el compromís amb què ho fan”. A més de la regidora, divendres van prendre part a la sessió el dinamitzador del Consell Municipal de Joves de Vic, Issac Peraire, dos membres del Consell Local de Joves de Matadepera, Oriol Pi i Joan Trenchs, les tècniques del Cedricat Núria Serena i Núria Alamon i la tècnica municipal Míriam Montraveta. El resum de la reunió estarà disponible a partir de dimecres en aquesta mateixa pàgina.