Saltar a continguts

Joventut Solsonina

Navegació

Menú principal

Notícies

10/09/2011
RIU guanya el primer concurs de músics al carrer
Imatge de complement Ampliar imatge

El conjunt de música popular dels Països Catalans, RIU, provinent del Baix Llobregat, va resultar guanyador del primer concurs de músics al carrer que organitzava la Joventut Solsonina amb motiu de la Festa Major de Solsona.
Un total de 9 participants, entre grups i solistes, es van repartir al llarg de la tarda del divendres 9 de setembre els dos escenaris de la Plaça de Sant Pere, omplint de música i ritmes un acte que va atraure a centenars de persones.
Els conjunts que van actuar van ser: Marc Anglarill, Les Absentes, No tiene fans, RIU, Estúpida Erikah, No mind, Cabaret misèria, Pato i Estrany a l'aparador.
RIU és un nou projecte de sis joves músics amb l’objectiu de treballar i renovar la música popular dels Països Catalans. Per definir el seu so s'han enmirallat en els grans grups del nou folk europeu com Lúnasa, LAU i Felpeyu, per adaptar-lo a les nostres melodies populars.
Presenten un disc on s'hi troben deu peces, set instrumentals i tres cantades que defineixen el so acústic i potent del grup. Guitarres i contrabaix fan caminar la base rítmica que acompanya amb elegància, entrellaçades melodies populars com ara el Ball de l’Àliga de la Patum de Berga, Lo Tio Pep, Rossinyol, balls de gitanes i balls de bastons.

Els components del grup RIU i que com a premi d'aquest concurs han estat contractats per actuar en la propera Festa Major de Solsona són: Marta Barbero: Violí i veus/ Ciscu Cardona: Veu, guitarra i bouzuki/ Gaëtan Casteels: Contrabaix/ Rubén Fajardo: Guitarra acústica/ Ricard Ros: Uillean pipe, whistles i veus i Pau Vinyoles: Diatònic i veus.